22 december 2021

Werkbezoek EdwinZorgt: keuzevrijheid zorg heel belangrijk

De SGP is op werkbezoek bij EdwinZorgt blij verrast. Verscholen in de Rooie Buurt van Katwijk ligt aan de Frankenstraat, de organisatie van EdwinZorgt die zorg draagt voor kwetsbare jongeren in de leeftijd tussen 9 en 23 jaar, die tijdelijk niet meer naar school gaan of kunnen. Deze jongeren komen vaak volledig thuis te zitten met alle gevolgen van dien. Denk aan gebrek aan perspectief, beperkt contact met leeftijdsgenoten, leerachterstanden, gebrekkige structuur en toename aan psychische klachten. EdwinZorgt maakt zich met hun personeel hard voor deze kwetsbare jongeren.

Tekst gaat verder onder de foto.

Werkbezoek EdwinZorgt: keuzevrijheid zorg heel belangrijk

Wekelijks worden er momenteel zo’n 40 jongeren geholpen en begeleid. EdwinZorgt verleent met zijn medewerkers de zorg vanuit een Christelijke identiteit. Maar alle jongeren, die hulp nodig hebben kunnen bij hen terecht.  EdwinZorgt werkt daarbij nauw samen met andere christelijke lokale zorgaanbieders, zoals De Brug en De Steenrots. De SGP vindt het belangrijk dat als de gemeente ook steun geeft aan deze partijen, om zo het zorgaanbod in onze gemeente zo dicht mogelijk bij de burger te houden en gebruik te maken van lokale kennis en betrokkenheid.

Uitgebreid is er gesproken over keuzevrijheid in de zorg, wat er nodig is om voor deze partijen consistent beleid te voeren en op welke wijze de SGP en de politiek in het algemeen hieraan kan bijdragen. Naar aanleiding van dit werkbezoek heeft de SGP over onder andere doorverwijzingen door de gemeente naar deze zorgaanbieder en de financiering van dit soort zorgaanbieders een aantal informatieve vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

De SGP wil zich de komende jaren hard blijven maken voor goede en toegankelijke zorg die bijdraagt aan een stabiel gezin. Het gezin is wat de SGP betreft de hoeksteen van de samenleving. Daarbij is inzet op gezinsbegeleiding, relatietherapie, eenzaamheid,scheidingsproblematiek, huiselijk geweld door middel van onder andere vroegsignalering van groot belang. Hierover kunt u meer lezen in het verkiezingsprogramma van de SGP.