25 februari 2014

Stemmen op de SGP? Kom naar de verkiezingsavond!

De SGP maakt vaak andere keuzes. Zeejachthaven, cultuurhuis, vliegveld Valkenburg en geluidsoverlast: het zijn thema’s die de SGP heel anders inkleurt dan bestaande collegepartijen. Hoe? Lijsttrekker Wouter-Jan Vroegindeweij spreekt erover op de verkiezingsavond, die donderdag 6 maart plaatsvindt in het Kerkhaventje. Tweede Kamerlid Roelof Bisschop en SGP-jongerenvoorzitter Jan-Willem Kranendonk zijn ook van de partij.

De verkiezingen komen er weer aan. Politieke partijen maken zich op om hun kiezers duidelijk te maken waar ze voor staan. Ook de SGP. Op de verkiezingsavond zullen ontspanning en inspanning hand in hand gaan. De bijeenkomst begint om kwart voor acht. Om half acht is er inloop met koffie, thee en Kattukse knip.

’t Kan anders!
Tweede Kamerlid Roelof Bisschop zal spreken over de wijze waarop landelijke standpunten vertaald worden naar plaatselijk niveau. Er staan grote veranderingen op stapel. Overheidstaken worden overgeheveld naar gemeentes (nieuwe WMO, Participatiewet, Jeugdwet). Daardoor komen vraagstukken naar voren als: meer geld beschikbaar houden voor zorg en ondersteuning van ouderen thuis? Of toch wat extra geld naar sport en cultuur? Waar de SGP staat, zal op de verkiezingsavond blijken.
Lijsttrekker Wouter-Jan Vroegindeweij borduurt hierop voort en kleurt het lokale plaatje verder in. De SGP koos deze verkiezingen voor het motto ’t Kan anders! Vroegindeweij zal toelichten in hoeverre dat ‘anders’ uit de verf komt in het beleid dat de SGP voorstaat. Hoe kan het beleid rond de zeejachthaven anders? Welke andere keuzes maakt de SGP over het door het college voorgestelde cultuurhuis? Wat is het standpunt over de voorgestelde bebouwing op vliegveld Valkenburg? En een meldpunt geluidsoverlast… wat is dat?

Forumdebat
Aansluitend zal er een forumdebat plaatsvinden, onder leiding van Jan-Willem Kranendonk, voorzitter van SGP-jongeren. Hij prikkelt het publiek om hun vragen af te vuren op de aanwezige eerste zes kandidaten van de SGP-lijst en Roelof Bisschop. Ook het nieuwe promofilmpje waarmee de SGP de verkiezingen in gaat zal worden getoond. Zo zijn bezoekers in een mum van tijd op de hoogte als het gaat om de standpunten van de SGP. Iedereen is donderdag 6 maart vanaf 19.30 uur van harte welkom in het Kerkhaventje aan de Boulevard, naast de Oude Kerk.