13 februari 2015

SGP verkiezingsavond met statenlid Stoop

Op woensdag 25 februari organiseert de SGP een regionale verkiezingsavond. Deze staat in het teken van de verkiezingen voor de provincie Zuid-Holland en het hoogheemraadschap Rijnland. Die verkiezingen vinden plaats op woensdag 18 maart. Een stem telt dan driedubbel: niet alleen voor provincie en waterschap, maar ook indirect voor de Eerste Kamer. Belangrijk dus dat er goede mensen worden gekozen.

Wat de provincie en het waterschap doen is vaak minder zichtbaar, maar de besluiten die er genomen worden raken iedere burger. Zomaar een paar voorbeelden uit de praktijk: de bereikbaarheid van bedrijventerreinen in Rijnsburg, bescherming van kust en achterland, verkeersveiligheid op provinciale wegen en de werkgelegenheid in de regio Duin- en Bollenstreek.

Over zulke onderwerpen gaat het in de statenzalen. Het zijn kwesties waarin de SGP verschil kan maken. Een aantal sprekers komt daar op de verkiezingsbijeenkomst meer over vertellen.

Sprekers
Statenlid Servaas Stoop vertelt over de dilemma’s die in de provincie spelen. In Katwijk is het dossier over de Rijnlandroute bekend. Stoop geeft een toelichting waar de SGP voor staat. Daarnaast staat Niek van der Plas op het podium. Namens de SGP is hij verkiezingskandidaat voor het waterschap. Raadslid en oud-wethouder Wim van Duijn staat ook hoog op de kandidatenlijst, maar dan bij de provincie. Vanuit zijn deskundigheid en lokale betrokkenheid vertelt hij over het werk aldaar.

Debat
Onder leiding van wethouder Jacco Knape zal er een debat plaatsvinden. Kom om debatteer mee, op woensdag 25 februari. Deze verkiezingsavond wordt gehouden in Het Anker aan de Voorstraat (tegenover de Nieuwe Kerk) in Katwijk aan Zee. Opening: 20.00 uur. Inloop: vanaf 19.30 uur.