28 januari 2022

SGP-motie 'Versterking gemeentelijke organisatie voor de woningbouwopgave' uitgewerkt in plan van aanpak

SGP-motie 'Versterking gemeentelijke organisatie voor de woningbouwopgave' uitgewerkt in plan van aanpak

Tijdens de behandeling van de begroting over 2022 in november 2021 werd de motie van de SGP aangenomen om de gemeentelijke organisatie te versterken voor de woningbouwopgave. 

Hierdoor werd € 250.000 extra vrijgemaakt om een versnelling aan te brengen in het bouwen van woningen de komende jaren. Daarnaast is het de bedoeling instrumenten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat er voldoende nieuwe betaalbare woningen komen en dat bestaande woningen behouden blijven voor de inwoners van Katwijk. 

Knelpunten worden nu écht aangepakt 

Inmiddels heeft het college hiervoor een uitgebreid plan van aanpak gemaakt en naar de gemeenteraad gestuurd. Met dit plan pakt de gemeente lalerlei knelpunten aan, worden lopende initiatieven versterkt en krijgt de woningbouwopgave in brede zin een stevige impuls. 

Sneller woningen bouwen

De SGP is blij dat het college binnen de gestelde termijn uitvoering heeft gegeven aan de motie en met dit plan van aanpak komt. Er is vertrouwen dat dit ook daadwerkelijk een versnelling op zal leveren en dat de gemeente er alles aan doet om initiatieven en woningbouwplannen te ondersteunen.

Lees hier het plan van de gemeenteraad.