9 juli 2021

SGP Katwijk ontvangt Europees Parlementslid Ruissen

Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg zijn woensdag 21 juli de locaties voor een werkbezoek van Europees Parlementslid Bert-Jan Ruissen (SGP). Op initiatief van SGP Katwijk bezoekt Ruissen meerdere bedrijven en personen in de regio.

SGP Katwijk ontvangt Europees Parlementslid Ruissen

“De regio Katwijk is sterk in vis en tuinbouw: dat zijn precies zaken die veel Europees geregeld worden”, zegt Bert-Jan Ruissen. “De regels moeten wel aansluiten op de praktijk. Er is dus genoeg te bespreken en te bekijken.” 

Het visbedrijf Parlevliet & van der Plas is het startpunt voor het bezoek. Ruissen heeft zich in het Europees Parlement recent ingezet om de vangst van kabeljauw nabij Spitsbergen op peil te houden: Noorwegen wil die juist sterk beperken.

In de middag bezoekt Ruissen de tuinbouwbedrijven Vianen Flowers in Rijnsburg en Vletter in Rijnsburg.

Ruissen leidde in het Europees Parlement de verlenging van het kwekersrecht op bloembollen en bepaalde gewassen. Die aanpassing moet de sierteelt en bollensector in Nederland een impuls geven. Ruissen was als onderhandelaar betrokken bij het nieuwe EU-landbouwbeleid 2023-2027.

Ruissen (49) is in 2019 gekozen in het Europees Parlement voor de SGP. Hij is actief lid in de parlementscommissies voor Landbouw, voor Visserij en voor Buitenlandse Zaken. Bovendien is hij betrokken bij overleg tussen de EU en Israël.