25 februari 2014

SGP in gesprek over inrichting Boulevard

Vader en zoon Schipper, eigenaars van restaurants Friends, Sunset Boulevard en ‘t Zeepaviljoen, gingen vorige week in gesprek met een SGP-delegatie over de inrichting van de Boulevard. Verschillende ideeën werden er geopperd. Autoluw maken? Of een gedeelte van de Boulevard eenrichtingsweg?

De familie Schipper volgt de discussie over het Masterplan Katwijk aan Zee op de voet. Vanuit hun horecagelegenheden volgen ze ook de ontwikkeling van Kustwerk Katwijk. Hierover wordt veel gesproken, zowel op straat als in het gemeentehuis. Volgens de familie Schipper dreigt de inrichting van de Boulevard een beetje tussen de wal en het schip te vallen, terwijl de Boulevard in hun ogen toch de eerste aanblik is van bezoekers die hun auto parkeren in de nieuwe duingarage.

Denk na!
Met Gerard van Delft en Jacco Knape (respectievelijk 4 en 5 op de SGP-kandidatenlijst) gingen vader en zoon Schipper hierover in gesprek. Een autoluwe Boulevard of een gedeelte ervan tot eenrichtingsweg maken, zijn ideeën die men opperde. De filosofie van de Schippers is dat centrumbezoekers op die manier vanuit de parkeergarage via het wandelgebied op de Boulevard naar de horecagelegenheden en het centrum worden gelokt. Hun centrale boodschap luidde: ‘Denk na over de inrichting van de Boulevard. Maak er een totaalpakket van: inrichting duinen, strand, Boulevard, Princestraat/Badstraat en Andreasplein’.

Andere ideeën?
De SGP neemt deze suggesties mee bij de standpuntbepaling rond het Masterplan, dat na de verkiezingen in de gemeenteraad aan de orde komt. De SGP vindt het echter belangrijk om óók in gesprek te gaan met direct omwonenden (Boulevardbewoners). Hoe kijken zij aan tegen de terrassen op de Boulevard? En hoe staan zij tegenover de ideeën rond de herinrichting van een gedeelte van de Boulevard? Zal er sprake zijn van meer geluidsoverlast als deze ideeën worden doorgevoerd? En hoe is de verkeersafwikkeling wanneer de herinrichting van de Boulevard op die manier plaatsvindt?
De SGP is nieuwsgierig naar de ideeën die er zijn omtrent een autoluwe Boulevard. Geef ze door via ons contactformulier.