17 januari 2015

Leunhekken op duinpad worden verplaatst

Wie over het nieuwe duinpad loopt, langs de Boulevard, kan volop genieten van het weidse uitzicht over zee. Natuurlijk kun je ook lekker even zitten op de prima banken die er staan. Maar dan is het uitzicht ineens weg… De dwarsbalk van een leunhek ligt namelijk precies op ooghoogte. Reden voor SGP Katwijk om te vragen of dat wel zo handig is.

De bewuste banken langs het nieuwe duinpad

De leunhekken langs het nieuwe duinpad zijn natuurlijk met de beste bedoelingen geplaatst. Wandelaars kunnen op die manier leunend van het uitzicht genieten. Alleen de combinatie met de daarachter staande banken is niet echt handig. Naar aanleiding van vragen van SGP Katwijk geeft het college nu aan dat de banken en het hek in de praktijk niet goed op elkaar zijn afgestemd. De banken staan te dicht bij het hek en de leuning ervan blokkeert inderdaad het uitzicht, vindt ook het college.

De dwarsbalk is overigens een tijdelijke. Er komt een slankere leuning voor terug. Het college geeft ook aan dat het de ambitie is om de hekken naast de banken te plaatsen, zodat je vanaf de banken voortaan vrij zicht hebt.
Op het gemeentehuis is men inmiddels met de voorbereidingen bezig. SGP Katwijk is blij met deze aanpassing.