28 februari 2022

Leer onze kandidaten kennen - Dirk Remmelzwaal

Leer onze verkiezingskandidaten kennen! Vandaag Wim van Duijn, nummer 3 op onze kieslijst. 

Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Dirk Remmelzwaal, 60 jaar oud en werkzaam in defFraudebestrijding bij de Belastingdienst Hoofddorp. Daarnaast ben ik diaken en kerkvoogd in de Hersteld Hervormde Gemeente in Katwijk, voorzitter van jeugdsociëteit De Vuurbaak en zondagsschoolmeester. Al ruim 36 jaar gelukkig getrouwd met mijn steun en toeverlaat Erica. Samen hebben wij 7 kinderen uit Gods hand mogen ontvangen. Onze grootste hobby is ons plezierjachtje.
 
Waar wil je je voor inzetten?

Ik ben met fusie van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in de gemeenteraad gekomen en hoop inmiddels voor de vijfde keer mee te doen voor de SGP bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Het is bijzonder belangrijk dat wij oog hebben voor onze jonge mensen: er komt veel op hen af. Ik wil mij graag inzetten voor deze jongeren om hen vast te houden en toekomst te bieden in Katwijk.

Ook wil ik mij altijd graag inzetten voor de zwakkere in onze samenleving. Het armoedebeleid heeft daarom mijn volle aandacht. Vaak liggen er ook raakvlakken met mijn diaconale opdracht. Tenslotte liggen er ook op volkshuisvesting gebied grote uitdagingen. Ik ga er nu voor om echt voldoende woningen te realiseren in Katwijk voor onze eigen inwoners. Daarbij wil ik mij graag inzetten om voor een zelfbewoningsplicht en het tegengaan van het opkopen van woningen door personen en organisaties die uiteindelijk de woningen onttrekken uit de markt als permanente woningen.

Waarom SGP?

De christelijke meerderheid staat in Katwijk onder druk en het is dan ook van groot belang dat iedere christen zich daarvan bewust is.
 
De belangrijkste reden dat ik mij nog in wil zetten voor de SGP en onze gemeente is dat ik, na mijn ernstige ziekte in 2014, mag ervaren dat de Heere nog een taak voor mij heeft. Toen ik dacht en er ook vrede mee had dat het leven hier op aarde voorbij was, heeft Hij mij weer opgericht en tegen alle verwachtingen in weer krachten en energie gegeven. Het is daarom mijn hartelijke begeerte om zolang dat mag en kan mij in te zetten in Zijn Koninkrijk en daarmee ook voor de SGP op te komen voor Zijn getuigenis. In het besef dat Hij goed is en het beste met ons mensen voor heeft.