4 december 2013

Ervaring en nieuw bloed bij SGP Katwijk

Het is een mix van oude bekenden met ervaring en nieuw bloed dat de top van de SGP-kandidatenlijst bezet. Een bewuste keus van het bestuur van de plaatselijke kiesvereniging, die werd bevestigd door de aanwezige leden van SGP Katwijk. Jacco Knape en Nico van der Meij zijn de nieuwe gezichten.

De eerste vier kandidaten zijn oude bekenden. Het zijn de zittende raadsleden Wouter-Jan Vroegindeweij, Wim van Duijn, Dirk Remmelzwaal en Gerard van Delft. Zij hebben inmiddels hun sporen in de lokale politiek verdiend en zijn bereid hun ervaring weer in dienst van de gemeente te stellen.

Jong en energiek
Omdat de vorige lijsttrekker, Wim van Duijn, op eigen verzoek niet meer voor de eerste plek in aanmerking wilde komen, trekt de nog jonge en energieke advocaat Wouter-Jan Vroegindeweij met overtuiging de nieuwe lijst. Een ander persoon, een ander geluid, maar werkend vanuit dezelfde Boodschap. Met twaalf jaar raadslidmaatschap achter de rug kent de huidige fractievoorzitter inmiddels het klappen van de zweep.

Op de tweede plaats staat Wim van Duijn. In het dagelijks leven is hij Specialist Ouderengeneeskunde. Met zijn twintig 'dienstjaren' is hij de nestor van de nieuwe fractie, die bijna alle functies binnen het lokale bestuur heeft vervuld: raadslid, wethouder, locoburgemeester en fractievoorzitter.

Als derde: Dirk Remmelzwaal, de financieel expert binnen de fractie, maar ook binnen de raad. Acht jaar lang heeft hij zijn deskundigheid op meerdere onderwerpen aangewend. Met zijn mening wordt terdege rekening gehouden.

De vierde is Gerard van Delft, die ook alweer zes jaar meedraait. Bij pittige onderwerpen als zeejachthaven en Masterplan Katwijk aan Zee heeft hij duidelijk het fractiestandpunt naar voren op zijn bekende, weloverwogen wijze. 

“Aansprekende visie
De nestor van de raad, Jan van der Plas, neemt na 24 jaar afscheid. Hij neemt hiermee een dijk aan ervaring mee. Op zijn geheel eigen wijze en met de nodige humor, maar ook optredend vanuit zijn geloof, heeft hij met name zijn inbreng gehad op onderwerpen rond ruimtelijke ordening.
Van der Plas maakt plaats voor Jacco Knape, directeur van de Groen van Prinstererschool. Knape was jarenlang ouderling in de Maranathawijk, is lid van Jubilate en al enige tijd steunfractielid van de SGP. Knape: “De SGP is een partij met een aansprekende visie voor Katwijk. Duidelijke standpunten over de zondagsrust en de eigenheid van Katwijk, goede en financieel verantwoorde keuzes als het gaat om grote projecten als het Masterplan en de zeejachthaven. De SGP is een partij met een brede achterban, die één is in het geloof in de Levende God. Om aan de partijvisie, die zich kenmerkt door heldere keuzes, uitvoering te geven, draag ik graag mijn steentje bij.”

“Prachtig werk
Op de zesde plek staat Nico van der Meij, storingsmonteur bij Alliander netwerkbedrijf. Van der Meij is ook tweede voorzitter van het SGP-bestuur en velen kennen hem vanwege zijn activiteiten in het jongerenwerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Katwijk. Politiek heeft al van jongs af aan zijn interesse. “Naarmate ik ouder word besef ik steeds meer hoe belangrijk het is dat christelijke politiek een plaats behoudt in onze samenleving. De normen van Gods Woord moeten blijven klinken in onze geseculariseerde maatschappij. Daarnaast is het prachtig werk om mee te mogen denken over alles wat er allemaal in Katwijk speelt.”

De eerste zes kandidaten (v. l. n. r.): Wim van Duijn, Jacco Knape, Wouter-Jan Vroegindeweij, Nico van der Meij, Dirk Remmelzwaal en Gerard van Delft.