12 mei 2016

Blijven de barakken intact?

Op 4 mei schreven wij dat we ons zorgen maakten over het voortbestaan van de barakken tegenover het voormalig vliegkamp Valkenburg (link). Onze zorg is dat deze monumenten met historische waarde zullen verpauperen. Daarom hebben we, samen met De Lokalen het College van Burgemeester en Wethouder door middel van vragen (zie de bovenstaande link) om opheldering gevraagd. Vorige week kregen we antwoord op onze vragen (link). De hoofdpunten van deze antwoorden halen we er voor u uit:

  • De gemeente is in gesprek met Dunea (de beheerder van het terrein waarop de barakken staan) over de ontwikkeling van het terrein en de barakken. Verder huurt Dunea een bedrijf in om toezicht te houden op de barakken.
  • De gemeente heeft het voornemen om sancties op te leggen, mocht Dunea de barakken laten verpauperen. Dit is volgens de gemeente nu niet aan de orde.

SGP Katwijk zal de ontwikkelingen rond de barakken goed in de gaten houden. Deze gemeentelijke monumenten zijn immer onderdeel van onze gezamelijke geschiedenis, die we zullen beschermen en bewaren.