HomeNieuwsWaardering voor De Brug bij werbezoek: "Hulp, hoop en herstel, want God geeft mensen nooit op!"

Waardering voor De Brug bij werbezoek: "Hulp, hoop en herstel, want God geeft mensen nooit op!"

Publicatiedatum: 18 mei 2019

"Negen maanden waren mijn zoon en ik dakloos. Soms sliepen we in de auto als het koud was". Een moeder vertelt over een moeilijke periode in hun leven. Maar haar gezicht licht op als ze verder praat: "Maar hier bij De Brug, bij het inloophuis konden we op adem komen". Want daar kregen ze dagelijks een maaltijd, konden douchen, was er warme aandacht. "En inmiddels hebben we weer een dak boven het hoofd". Henk de Wit, Atie Smit (samen dagelijkse leiding De Brug) en Pascal Vermeer (groepswerker inloophuis) kennen de moeilijke omstandigheden van vele cliënten en bieden deskundige, professionele hulp. Atie Smit:"Wij streven naar herstel van verslaving, willen hoop bieden, want God geeft mensen ook nooit op". 

De SGP-fractie ging graag in op de uitnodiging van De Brug om op werkbezoek te komen. De problemen van verslaving, psychiatrische aandoeningen en dakloosheid gaan diep, lijken soms onoplosbaar. Maar de Brug biedt een samenhang van maatregelen op diverse niveau's om toch kwetsbare mensen te helpen, een kans te geven op een nieuw leven. Naast behandeling is er het inloophuis, waar men vrij naar binnen kan lopen. Maar ook dagbesteding en het opdoen van werkervaring bij de Kringloop. Er is aandacht voor de dieperliggende problematiek van verslaving, er wordt gewerkt aan terugkeer in de samenleving, zoals begeleid wonen op weg naar zelfstandigheid. Er is ook aandacht voor mensen die zorg mijden. Henk de Wit: "De medewerker zet dan een warme maaltijd voor hun deur. Door dit trouw te doen blijkt dit een manier te zijn om ingang bij deze zorgmijders te krijgen". 

De raadsleden van de SGP waren onder de indruk van het zorgaanbod en de warmte die daar achter zat. Politieke aandachtspunten kwamen ook aan de orde. Zoals de waarde van het inloophuis voor de Maatschappelijke Agenda. De vragen bij De Brug over de financiële continuïteit vanuit de gemeente om hun beroepskrachten te kunnen blijven betalen. Punten die de fractie zal meenemen naar de raad. De SGP'ers beseffen het grote belang van dit werk en waarderen het ten zeerste. Werk dat een Brug mag zijn naar nieuw leven. Nieuw leven dat vrij is van verslaving. Maar soms mag er ook nieuw leven zijn omdat clienten tot geloof mogen komen en zo weer verbinding mogen krijgen met God, hun Schepper. Een schilderij in de gang van De Brug beeldde het treffend uit. De voetketenen waren kapotgeslagen, de voeten vrij geraakt. Zij mochten weer gaan in vrijheid, los van de slavernij van verdovende middelen.