HomeNieuwsSGP is blij met coalitieakkoord: eigenheid van Katwijk gewaarborgd

SGP is blij met coalitieakkoord: eigenheid van Katwijk gewaarborgd

SGP is blij met coalitieakkoord: eigenheid van Katwijk gewaarborgd

Publicatiedatum: 27 jun. 2018

Het coalitieakkoord “Samen voor het Katwijk van morgen” is woensdagmorgen 27 juni 2018 gepresenteerd door CDA, ChristenUnie, GemeenteBelangen en SGP. De SGP is blij met de totstandkoming van het akkoord. De SGP is van mening dat er sprake is van een afspiegelingscollege, aangezien de 4 coalitiepartijen wat stemmenaantal betreft de 4 grootste partijen zijn. De nieuwe coalitie heeft 20 van de 33 zetels in de gemeenteraad.

Ook de vijf kandidaat wethouders zijn op woensdagmorgen 27 juni gepresenteerd. Daarnaast is afgesproken dat de beoogde wethouders op donderdag 5 juli zullen worden benoemd en geïnstalleerd. Huidig wethouder Jacco Knape is weer namens de SGP voorgedragen. 

In het coalitieakkoord is onder meer opgenomen dat de winkels op zondag gesloten blijven door op te nemen dat CDA, ChristenUnie en SGP tegen de opstelling van winkels op zondag zijn. Verder staat ook vermeld dat alle inwoners de zondag  moeten kunnen blijven beleven als dag van rust, bezinning en ontspanning. 

De SGP vindt het ook positief dat in het akkoord is opgenomen dat rekening wordt gehouden met de eigenheid en identiteit van de kernen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Daarnaast is met betrekking tot de zorg onder meer terecht opgenomen dat we in Katwijk naar elkaar omkijken. Het uitgangspunt is dat niemand tussen wal en schip mag vallen. Het geld van het Rijk om de gemeentelijke zorgtaken uit te voeren is voorlopig onvoldoende. Om de gemeentelijke financiën duurzaam houdbaar te houden is het doel om in 2022 niet méér uit te geven dan er binnen komt.