HomeNieuwsReclame voor vreemdgaan is onbegrijpelijk

Reclame voor vreemdgaan is onbegrijpelijk

Publicatiedatum: 4 mrt. 2020

De SGP heeft schriftelijke vragen bij het college ingediend over de reclame van Second Love. “Op weg naar een avontuurtje? Ik ook.” of  "gelukkig getrouwd? Ik ook, second love".” Met deze tekst roept Second Love mensen op om vreemd te gaan. De SGPvindt dit een onbegrijpelijke oproep. De SGP vindt trouw zijn aan elkaar belangrijk. In de gemeente Katwijk is deze reclame ook te zien voor jong en oud. De SGP-fractie heeft diverse verontwaardigde reacties ontvangen van inwoners.

De SGP is van mening dat het niet goed is om op te roepen tot vreemdgaan en te doen of vreemdgaan normaal is. Juist omdat het gezin als hoeksteen van de samenleving fungeert. De trouw in een relatie zorgt alleen maar voor veiligheid en vertrouwen, en dat na vreemdgaan de meeste relaties gebroken eindigen in een scheiding. Met alle pijnlijke gevolgen van dien voor ouders en de kinderen. De gesprekken met hulpverleners uit de praktijk bevestigen alleen maar de grote consequenties van een (v)echtscheiding voor jong en oud. 

De SGP-fractie heeft het college gevraagd of zij bekend is met de recente reclamecampagne van Second Love met de tekst ‘‘Op weg naar een avontuurtje? Ik ook. www.secondlove.nl Flirten is niet alleen voor singles." Daarnaast heeft de SGP onder meer gevraagd of het college mogelijkheden ziet om de reclame van Second Love niet te plaatsen in Katwijk.